Arrel dels últims comentari jo crec que l’èxit de la implantació de forma consolidada del programari lliure radica no exclusivament en instal.lar-lo i utilitzar-lo sino també i a la vegada en potenciar la industria de desenvolupament i manteniment del mateix, la industria de serveis al voltant del PL i la industria de la formació.

Per potenciar tots aquests actors es pot fer des de l’administració mitjançant moltes formules i accions politiques i administratives que no son pas innovadores ni noves sino que en altres àmbit ja s’apliquen i s'han aplicat (haurien de fer un "copiar i enganxar".)

 

El programari lliure entès com a tecnologia sostenible, econòmicament viable, etc, etc, etc no comença i acaba en posar el programa i fer-lo anar. Si es fa així fracassarem.

 

Problema dos de l’enfocament que alguns li donen al programari lliure; no es un producte que inicialment pugui cobrir totes les àrees informatitzades del sector públic i del sector privat, des de la capa de sistema probablement si, però des de la capa d’aplicació probablement no.

 

El que no podem es convèncer al President del Parlament que utilitzi Open Source per a tot en en el seu gabinet i desprès no pugui utilitzar el sistema de gestió d'agenda sincronitzat amb la seva Palm o que aquest funcioni malament,  ... es un exemple.

Però es important destacar en aquest punt que existeix un % molt elevat de plataformes on es pot fer un immersió total en PL i un altre % d’elevat de plataformes un parcialment es pot fer una immersió en PL. On prioritariament s’hauria d’actuar. Un exemple clar es el famós cas d’Extremadura, en quin sector?, amb quin tipus de plataformes van començar?, pero sense oblidar els altres actors necessaris per al manteniment, servei, etc del PL.

 

Have Fun!

Lluis Anaya

 

Respondre per correu electrònic a