מתנדבי ויקיפדיה מתכבדים להגיש לך ערך מומלץ, תמונה מומלצת, ומקבץ אירועים מן הלוח הלועזי והעברי שאירעו בתאריך זה. אנו מזמינים אותך להצטרף אלינו! ולסייע בויקיפדיה על-ידי כתיבה, הגהה, מיון לקטגוריות, שיוך תמונות לערכים, יצירת איורים, ועוד.


ערך מומלץ: יצחק דנציגר

יצחק דנציגר באמצע שנות ה־40
יצחק דנציגר באמצע שנות ה־40

יצחק דנציגר (26 ביוני 191611 ביולי 1977) היה פסל ואדריכל נוף ישראלי, יליד גרמניה. דנציגר היה ממייסדי "הסגנון הכנעני" בפיסול הישראלי וחבר בקבוצת אופקים חדשים. על יצירתו זכה בפרס ישראל לפיסול לשנת תשכ"ח.

ליצירתו הפיסולית הייתה השפעה רבה על האמנות הישראלית החל משנות הארבעים של המאה העשרים. בעבודתו הוא הושפע מהאמנות הארכאית, אך שילב בה גם גישות מודרניסטיות. פסלו "נמרוד" הוא אחת היצירות הידועות והמוערכות ביותר באמנות הישראלית גם כיום.

תחושתו של דנציגר כי יש לשקם ולפייס את מערכת היחסים הפגועה בין האדם לסביבתו הובילה אותו בשנות ה-70 לתכנון פרויקטים סביבתיים המשלבים שיקום אתרים, אקולוגיה ותרבות. יצחק דנציגר נהרג בתאונת דרכים ליד רמלה, בשנת 1977.

ציטוט יומי

וַאֲכַלְתֶּם יָשָׁן, נוֹשָׁן; וְיָשָׁן, מִפְּנֵי חָדָשׁ תּוֹצִיאוּ

היום בהיסטוריה

אירועים בלוח העברי

תמונה מומלצת


מוטי ארואסטי באמצע קפיצה לאוויר, מבטו לצד הימני העליון של התמונה, שם מצוי הסל, בידו השמאלי בימין התמונה כדורסל, ובידו הימנית, באמצע התמונה, דוחף שחקן הפועל תל אביב שמנסה לחסום אותו.
מוטי ארואסטי באמצע קפיצה לאוויר, מבטו לצד הימני העליון של התמונה, שם מצוי הסל, בידו השמאלי בימין התמונה כדורסל, ובידו הימנית, באמצע התמונה, דוחף שחקן הפועל תל אביב שמנסה לחסום אותו.

מוטי ארואסטי עולה לסל במדי מכבי תל אביב, במשחק הדרבי מול הפועל תל אביב, שנת 1983. ארואסטי הוא אחד מסמליה של מכבי תל אביב בשנות ה-70 וה-80, ושיחק במדיה במשך 16 עונות. נחשב לאחד השחקנים הגדולים בתולדות הכדורסל הישראלי, והיה שותף לשתי אליפויות אירופה שלקחה מכבי תל אביב בעונות 1976/1977 ו-1980/1981.


עמותת ויקימדיה ישראל היא עמותה (מס' עמותה 580476430) הפועלת בשיתוף פעולה עם קרן ויקימדיה הבינלאומית לקידום הידע וההשכלה בישראל באמצעות איסופם, יצירתם והפצתם של תכנים חופשיים ובאמצעות ייזום פרויקטים להקלת הגישה למאגרי ידע.

_______________________________________________
Daily-article-he mailing list -- [email protected]
To unsubscribe send an email to [email protected]

לענות