4 minuten op BNR Nieuwsradio op 7 augustus 2009 om 6:40 over jongeren die Hyves en Facebook verlaten.

<http://reinder.rustema.nl/gepubliceerd/BNR_Nieuwsradio-20090807-6-40.mp3 >

Op de BNR site samengevat als "Volgens docent nieuwe media Reinder Rustema kampen de vriendensites met het 'daddy-on-the dancefloor- syndroom'. Je vader en moeder op Facebook maakt het een stuk minder cool."

<http://www.bnr.nl/artikel/12143970/jongeren-verlaten-hyves-and- facebook>

Daarna met hetzelfde op RTL-televisie in de tv-show Editie NL. In twee zinnen als expert:

"Een collega noemde dat het 'daddy on the dancefloor syndroom'. Het is altijd heel genant als je vader je op komt halen na het uitgaan en hij gaat zelf ook nog even de dansvloer op. Dat wil je niet meemaken." (Een fragment uit The Sopranos, Meadow komt haar vader tegen in een club.) "Je wil niet met 'die ouderen' in dezelfde omgeving zijn. En dat geldt dus ook online."

<http://www.rtl.nl/components/actueel/editienl/miMedia/2009/week33/do_grootmoeder_op_hyves.avi_plain.xml > of
<http://reinder.rustema.nl/gepubliceerd/RTL_Editie_NL13aug09wk33.mp4>

Daarnaast ook over tv-drama in de Telegraaf op Zondag op 30 augustus 2009. Twee citaten in "Toekomst tv-drama 'n tragedie?" van Beertje van Beers.

http://reinder.rustema.nl/gepubliceerd/telegraaf30aug09.html

De economische recessie houdt flink huis in de televisiewereld, waar wanhopig wordt bezuinigd en de ene na de andere dramaserie sneuvelt. Een tijdelijke tragedie of het einde van het tv-drama? (...)

(...) Maar waar is de kijker? Weggekaapt door de talloze nieuwe vormen van media? "Oh, die zit nog braaf op de bank, hoor", vertelt Reinder Rustema, docent nieuwe media. "Het zijn de adverteerders die 't laten afweten." Hij legt uit: "Juist in dit soort tijden willen mensen even aan de realiteit ontsnappen. En de televisie biedt natuurlijk bijzonder goedkoop vermaak. Maar de televisiewereld zelf is afhankelijk van reclame-inkomsten en niet direct van de kijker, helaas." (...) Volgens Reinder Rustema is er echter toch nog hoop, vooral als je kijkt naar de filmindustrie in de jaren dertig van de vorige eeuw. "Een tijd van meesterwerken: Modern Times van Charles Chaplin, de komedies van Laurel en Hardy, de avonturenfilms met Eroll Flynn. En dat tijdens de Grote Depressie! Juist nu zouden programmamakers moeten proberen kwaliteit te leveren. Mensen zijn er ontvankelijk voor. Amerikaanse tv-series als The Wire en Dexter zijn bijvoorbeeld zo verslavend goed dat de dvd-boxsets ervan als zoete broodjes over de toonbank vliegen. Zo ben je als programmamaker ook wat minder afhankelijk van de omroepen voor je inkomsten", aldus de media-expert. (...)


_______________________________________________
Gepubliceerd mailing list
Gepubliceerd@reinder.rustema.nl
http://reinder.rustema.nl/mailman/listinfo/gepubliceerd

Antwoord per e-mail aan