Osman Ayhan wrote:

qsheff-1.0-r3 den qsheff-1.0-r4 e gecis yaparken nelere dikkat etmemiz
gerekli ?

Tesekkurler




selam.

Her versiyonda detaylar UPGRADE dosyasinda yazili. Ancak ingilizce maalesef. O nedenle Turkce kaynak olmasi bakimindan burada da yazmakta fayda var.

Syntax degisikligine neden olan yenilikler sadece qsheff.wblist dosyasini ilgilendirmektedir. Diger degisiklikler kullaniciyi ve conf dosyalarini ilgilendirmemektedir.

/usr/local/etc/qsheff/ dizininin yedegini alin. qsheff.wblist dosyasini edit edip IN(gelen mailler icin), OUT(giden mailler icin) yonergesini her rule'un sonuna ekleyin. Sonra qsheff'i kurun. yedegini aldiginiz dosyalari duzenlediginiz qsheff.wblist dosyasi ile birlikte /usr/local/etc/qsheff e kopyalayin.

Bu kadar.

Daha kestirmesi(qsheff'i kaldirip kurmak zorunda kalmadan, qsheff.wblist-new yeni syntax a gore duzenlenmis wblist dosyasi varsayiyorum)
# ./configure
# make
# qmailctl stop
# cp qsheff.wblist-new /usr/local/etc/qsheff/
# cp qsheff /var/qmail/bin/qmail-qsheff
# qmailctl start

kolay gelsin.

Not: Sisteminizde her zaman qmail-queue'nun permissionlari ile birlikte(cp -p ile alinmis) bir yedegi bulunsun. Tabi qsheff kullanicilari orjinal queue programinin /var/qmail/bin/qmail-queue.orig oldugunu unutmasin.

--
Baris Simsek
http://www.enderunix.org/simsek/


---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: [EMAIL PROTECTED]
For additional commands, e-mail: [EMAIL PROTECTED]

Reply via email to