We've had an issue come up relating to PIV tampering. We use a state adopted (Indiana) code that is based almost entirely on IBC/IFC 2006. We've been asked to tamper PIVs per IBC/IFC. Our site includes a large campus fire main loop and there is some discussion about whether or not all those valves require tampering. My contention is that the campus fire main is a private fire service main and is outside the scope of IBC and the chapter 9 requirement to tamper all valves, IFC chapter 5 seems to be the correct code to apply and refers almost exclusively to NFPA 24 for private fire service mains. NFPA allows locking and periodic checks rather than requiring electronic monitoring as IBC/IFC chapter 9 does. Is there any succinct way to show the campus loop is out of the scope of IBC, or is my reasoning incorrect?
Mike Morey, CFPS, SET Planner Scheduler/Designer BMWC Constructors, Inc. 1740 W. Michigan St, Indianapolis, IN 46222 O: 317.651.0596 | C: 317.586.8111 [email protected]<https://owa.bmwc.com/owa/redir.aspx?C=hEc2LsZXLUqfB3v1fAsIUDtQSkfsw9AIUxDXhx81O08DpGEK3NHRaSbWuncnZEk-mLpe2vYiBJY.&URL=mailto%3amanta%40bmwc.com> | www.bmwc.com<https://owa.bmwc.com/owa/redir.aspx?C=hEc2LsZXLUqfB3v1fAsIUDtQSkfsw9AIUxDXhx81O08DpGEK3NHRaSbWuncnZEk-mLpe2vYiBJY.&URL=http%3a%2f%2fwww.bmwc.com%2f> _______________________________________________ Sprinklerforum mailing list [email protected] http://lists.firesprinkler.org/listinfo.cgi/sprinklerforum-firesprinkler.org
