Jeg er ikke sikker på at alle har den samme pragmatiske tilgang, desværre.

Ja, at opfatte pladser som dobbelt-rettede rundkørsler er den nemme tilgang. Det var netop de syntetiske strækninger, jeg prøvede at oprette i går. Som det kan ses af den vedhæftede PNG, kan det hurtigt blive til mange strækninger. 36 i dette tilfælde, når kanten er talt med.

Hilsen
Uffe

Emil Tin wrote:

generelt er jeg også tilhænger af ikke at gøre osm til et teknisk grundkort, men hellere se det som en pragmatisk model . styrken ved et kort er netop at det er en simplificering af virkeligheden. det er derfor veje er tegnet som linjer, ikke som flader. kunsten er så at enes om en nogenlunde ensartet model for hvordan denne simplificering foregår, så kortet kan anvendes praktisk til fx ruteberegning.

 

ud fra dem denne betragtning giver det mening at se en plads i osm som en model, på samme måde som en linje er en model af en vejflade. hvorvidt den skal gå ud til vejen bør måske derfor afhænge af adgangen til den? hvis man lægger dem ud til vejen indikerer man vel at man kan tilgå pladsen hvor som helst fra vejen. hvis den ikke rører ved vejen kan man i stedet manuelt tilføje forbindeslinjer de steder hvor man kan tilgå pladsen.

 

@uffe. vi bruger for tiden en prototype baseret på OSRM (open source routing machine). den tillader routing på alle type af pladser, ved simpelt hen at følge kanten. det er ikke perfekt, men gør dog at pladser fungerer som forbindelser. en bedre løsning ville være at tilføje syntetiske forbindelser på tværs af pladsen (idet man husker på at pladser kan være have sjove former). optimalt set kan man forbinde alle nodes (der også er del af en way) med alle andre, men det han hurtigt bliver til mange nye linjer. en mere pragmatisk løsning kunne være at opdele/subdivide pladsen i triangler.

 

vh

emil tin

 


<<inline: Untitled.png>>

_______________________________________________
Talk-dk mailing list
Talk-dk@openstreetmap.org
http://lists.openstreetmap.org/listinfo/talk-dk

Besvar via email