(a) Ja em comança a semblar llarg. Trobo que un manifest d'aquest tipus ha de ser raonablement curt. Potser una cara d'un full?. La introducció em sembla llarga. Segurament que referenciant altres documents es podria escurçar i de passada, si les citacions són prou sòlides, donar més pes al manifest. Les demandes em semblen també massa llargues.

Podem dividir-lo en 2 parts. Un "manifest" d'una cara d'un full amb els punts més destacats. I un "megamanifest" més llarg amb tot l'argumentari.


(c) Si no vaig errat, el manifest té com a objectiu aquestes eleccions. Per tant, si som realistes, les demandes haurien d'anar dirigides exclusivament a la Generalitat i termes com "administració" s'haurien de precissar. Per exemple, com podem demanar a les Diputacions que publiquin les "balances" de llicències si les diputacions no depenen de la Generalitat?

Cert. Això ho podem posar al "megamanifest" que seria la base de les següents "campanyes" (les municipals seran a la primavera).


(d) El manifest fa algunes demandes que, al meu entendre, són frívoles des d'un punt de vista tècnic. Per exemple, demanar que gencat desenvolupi el seu programari propi usant entorns lliures (s'enten que només aquests entorns) és quelcom irrealitzable a curt (i potser a mig) termini per qüestions purament tècniques.

Podem posar-ho redactat de manera que no impliqui fer-ho de forma immediata, sinó que indiqui se "s'iniciarà l'ús de ..." o s'incentivarà o ....


Un altre exemple és el dels mèrits en concursos i oposicions. Jo no sé exactament com funcionen dins la gencat aquestes coses però em temo que hi ha concursos que tenen temaris establerts (per exemple els dels mestres) però n'hi ha d'altres en que les condicions les fixa algu cada vegada segons el perfil necessari. Aquest podria ser el cas de tècnics de suport. Si fos així, incidir en aquests darrers és molt complex.

Jo amb això discrepo una mica. Com a administració la UdL funciona igual i els perfils de les places es fixen (i negocien) entre gerència (o direcció o...) i els representants sindicals. Aquí posar-hi OpenOffice on deia Office, o posar Linux on deia Windows només ha estat cosa de que gerència ho decidís.


Amb aquest tipus de demandes, ridiculitzar el manifest és senzill. Amb quatre "nos saben de què parlen" es desqualifica el manifest. No em sembla que haguem de donar el braç a tòrcer tant fàcilment.

No crec que li donem :-D


(e) Altres demandes són de fàcil rebatre. Per exemple demanar que la gencat mantingui la seva informació en sistemes auditables. Sabem que les gran companyies signen acords per deixar que grans clients auditin el seu codi, oimés si els hi va el negoci! Torna a ser una demanda fàcil de ridiculitzar.

D'acord que sigui fàcil de rebatre (que no ridiculitzar), però i si posem que sigui auditable per la ciutadania?

Be,... aquestes són algunes reflexions fent d'advocat del diable. Com a conclusió jo diria que les demandes:

* han de ser poques
* han de ser sòlides
* han de ser irrebatibles
* han de ser verificables

Amb això impossible discrepar (i mira que m'agrada discrepar :-D )


--

__________________________________________________________

 Universitat de Lleida
 Area de Sistemes d'Informacio i Comunicacions
 Carles Mateu i Piñol                  Tel: +34 973 702049
 Director                              FAX: +34 973 702130

 www:    http://www.udl.es/usuaris/carlesm/
 GnuPG key: CD989EA1 ( http://www.keyserver.net/ )
 Fingerprint = B1B7 65F7 38E4 C34E 5865 135F DEA6 CF2A CD98 9EA1
_________________________________________________________

--------------------------------------------------------------------------
Més informació a http://www.softcatala.org/wiki/Organitzacio_PLL
Arxiu públic: http://www.mail-archive.com/orglliure%40www.softcatala.net/
--------------------------------------------------------------------------

Respondre per correu electrònic a