Stiu ca in Romania se judeca putin cam simplist societatea capitalista "de consum" Daca treci de nivelul mioritic de complot, poti observa ca sunt alte forte normale economice in joc. In goana lor pentru putere politica nemeritata peste economie si industrie ecologistii au creat un aparat intreg si o retea de comitete si comitii care sa se ocupe de mediu si de protejarea lui. Intai a venit problema toxicitatii plumbului, in particular din benzina si vopsele. Cand s-a rezolvat problema, armata mediului a trebuit sa gaseasca alta tinta. Cu industria electronica in plin avant, aliajul de lipit cu PLUMB a devenit o tinta naturala. Este inteles de toata lumea ca protectia mediului cere sarificii si nu este ieftina, deci faptul ca sunt mai putin rezistente, nu este important. Vremurile in care produsele electronice se reparau, sunt demult apuse. In anii 80 se faceau bani grei din reparatiile de computere si electronica in general. Bineinteles era alta generatie de computere pe atunci. Unde ai facut electronica? La Bucuresti? L-ai prins pe nenea Catuneanu decan?
 Am auzit ca Radu Voinea , fostul rector a murit de curand.
Dan G
On 7/4/2011 9:02 PM, M Cristian Ioan wrote:

nu, sunt puincurist si lingator de cacadele, in opinia Dlui Dan-Calin!
evident ca am facut Facultatea!
inainte de 1989 incercam aliaje de lipit pe baza de indiu, unde detine monopol de facto firma Indium Corporation of America, dar nu pe motiv de toxicitate, ci ca sa obtinem o temperatura de topire mai scazuta! aliajele FARA plumb, imi psun cei de la productie, sunt nu numai mai greu de folosit, ci si mai putin FIABILE probabuil ca asta este in sensul societatii de consum, de ce sa faci o placa de cablaj care sa reziste zeci de ani, cand poti produce una care sa se strice singura dupa cativa ani, cedeaza lipiturile!? evident ca la combaterea poluarii trebuie sa ia in vedere si acest aspect: degaba inlocuiesti plumbul toxic din cablaje, daca cele cu matriale fara plumb rezista mia putin, deci genereaza poluare, si cand se strica si sunt aruncate la gunoi, si cand trebuie consumate materiale si energie pt altele noi! la fel cu becurile economice, impuse de UE: sigur, randamentul luminos ESTE mai mare, dar ce facem cu mercurul dinauntru?
*From:* dan G <mailto:d...@ghiocel.com>
*Sent:* Monday, July 04, 2011 10:38 PM
*To:* protest-ro@yahoogroups.com <mailto:protest-ro@yahoogroups.com>
*Subject:* Re: [protest-ro] baterii cu plumb

Nu stiu de ce, dar imi suna ca esti cam electronist. Adevarat?
In general, tehnologia moderna are tendinta de a folosi materiale exotice , rezistente la coroziune. Nu am folosit niciodata aliaj de lipit fara plumb, dar stiu ca se straduieste inlocuirea lui. Tine minte principiul :Eliminam poluarea prezenta cu o poluare viitoare si mai mare!



Raspunde prin e-mail lui