Steve,

R5, one and two family and townhouses up to three stories in height.

Edgewater changes did not make it into the 2015 I Code Adoption, although there 
is proposed legislative action.

John Drucker

Steve Leyton <[email protected]> wrote:

>John:
>
>This is for R3 only, correct?    And, what code amendments if any were made 
>for R2 sprinkler system types after the Edgewater conflagration?
>
>Steve
>
>-----Original Message-----
>From: Sprinklerforum [mailto:[email protected]] 
>On Behalf Of John Drucker - Home
>Sent: Tuesday, March 15, 2016 3:16 PM
>To: [email protected]
>Subject: 2015 NJ IRC R300 Here it is
>
>Members requested this so here ya go...............
>
>2015 IRC/NJ Edition Section R-300  (The new code language which now recognizes 
>13D and P2904 for Height and Area)
>
>SECTION R300
>HEIGHT AND AREA LIMITATIONS
>
>Buildings of Type VB, unprotected wood framed construction, as that term is 
>defined in Section 602 of the building subcode, shall be not more than two 
>stories, not more than 35 feet in height, and not more than 4,800 square feet 
>in area per floor. For the purpose of applying this section, a habitable attic 
>shall not constitute a story.
>
>R300.1 Increases in Height. The building shall be not more than three stories 
>and not more than 55 feet in height where the building is equipped throughout 
>with an automatic sprinkler system installed in accordance with the National 
>Fire Protection Association (NFPA) Standard 13D or Section P2904.
>
>R300.2 Increases in area. The area of a building may be increased as provided 
>in Sections R300.2.1 and R300.2.2 below.
>
>R300.2.1 The area limitation shall be unlimited where a building is equipped 
>throughout with an automatic sprinkler system installed in accordance with 
>NFPA Standard 13D or Section P2904.
>
>R300.2.2 The area limitation shall be permitted to be increased two percent 
>for each one percent of excess frontage where a building has more than 25 
>percent of the building perimeter fronting on a street or other unoccupied 
>space. The unoccupied space shall be on the same lot or dedicated for public 
>use, shall be not less than 30 feet in width, and shall have access from a 
>street by a posted fire lane that is not less than 18 feet in width.
>
>R300.3 Buildings of VA construction. Buildings of VA, protected wood-framed 
>construction, as that term is defined in Section 602 of the building subcode, 
>shall be not more than three stories, not more than 40 feet in height, and not 
>more than 10,200 square feet in area per floor.
>
>R300.3.1 Buildings of VA construction greater than three stories in height 
>shall be designed and constructed in accordance with the building subcode.
>
>R300.3.2 Buildings of VA construction shall be permitted to be increased in 
>area in accordance with R300.2.
>
>R300.4 Buildings of other types of construction. The height and area limits 
>allowable for buildings of construction type VA shall apply to other 
>construction types, as they are defined in Section 602 of the building 
>subcode, provided that the fire ratings of building elements meet or exceed 
>the requirements for type VA in Tables 601 and 602 of the building subcode.
>
>
>
>John Drucker, CET
>Assistant Construction Official
>Fire Protection Subcode Official
>Building/Fire/Electrical Inspector
>Borough of Red Bank
>Red Bank, New Jersey
>Email: [email protected]
>Cell/Text: 732-904-6823
>
>
>
>
>_______________________________________________
>Sprinklerforum mailing list
>[email protected]
>http://lists.firesprinkler.org/listinfo.cgi/sprinklerforum-firesprinkler.org
>_______________________________________________
>Sprinklerforum mailing list
>[email protected]
>http://lists.firesprinkler.org/listinfo.cgi/sprinklerforum-firesprinkler.org
_______________________________________________
Sprinklerforum mailing list
[email protected]
http://lists.firesprinkler.org/listinfo.cgi/sprinklerforum-firesprinkler.org

Reply via email to