En/na Pere Castells ha escrit:

collonera i perquè no .... va venga .... estic a punt ... de fer-ho !!! No ho he vist mai .. a ningú ...

Explico: tinc un portàtil jubilat .... un Toshiba Satellite 2540 CDS del 1999 ... disc dur partit de 4 Gb cada un (en un esta el W-98 i els altre 4Gb lliures) .... un altre tros però molt petit (crec de 32 Mg)

Tot es possible, es clar, però li dones una oportunitat molt limitada, no creus? Si ja se, es el que tens disponible per a provar-ho.

Però, creus que hi podries posar un Windows XP, amb un mínim de programes per a considerar-lo un ordinador funcional per a la finalitat que li vols donar? Si la resposta es no, com em temo, no pretengui's que linux faci miracles. ;-)


Crec que es un Pentiun II de 133 Mhz (ho tindria que mirar).... es ha dir poca cosa ... un cop jubilat el vaig enviar al informàtic perquè m'ho borrés tot i m'instal·lés el W-98 altre cop (original i amb llicencia, la que venia amb l'ordenador) ..... l'havia deixat a una gent i me'l van tornar que pobret estava agonitzant. Ara torna ha funcionar be, el faig servir no mes per escoltar musica i poca cosa mes.

Poder el mes important, saber quina memòria RAM disposa la màquina. La veritat, per a que l'experiència et pugui ser agradable (i no ens tiris el portàtil pel cap ;-) ) hauries de disposar de 128 Mb de RAM al menys, per a poder carregar un entorn gràfic agradable i amigable. En cas contrari, hauries d'assumir de treballar amb mode consola, o amb escriptoris gràfics no tan fàcils i amigables com KDE o Gnome.

Que algú em corregeixi si m'erro.


Ho faré amb un condició que si no me'n surto ho deixo ..... si ho faig es per passar-m'ho be, no per acabar amb el cap com un timbal .... si per qualsevol motiu ho deixo ... no em digueu res ... ho hauré intentat.

Si necessiteu mes informació la demaneu ... os he llegit atentament i la primera impressió es que tot això es un lio molt gran .. però mai es tard per aprendre, així que si es pot fer i si no .... mala sort .... al "de la feina .... ni tocarlo" els experiments amb gasosa i al de casa .. tampoc .... funciona i m'hi entenc prou be sense necessitats de fer consultes (cosa que he vist que feu molt, no deu ser tant fàcil com dieu que es).

Poder, si em permets t'aconsellaria usar un LiveCD amb el de casa, tens la garantia de que no toca absolutament res del disc dur, i pots provar un linux en una màquina en condicions. Tot i sent conscient que al treballar des de un cd en lloc del disc el tema es força més lent.

Va, venga ... poc a poc i bona lletra ... prou tinc amb el dia a dia. I si ho he de fer privadament amb una sola persona dons casi millor .... soc conscient de les meves carències .. en son moltes.

Ah, se m'oblidava, no esta connectat a la ret ni tinc intenció de fer-ho (de moment) ..... no te anitivirus, ni tallafocs ni conyes marineres ... es pot fer algo o no cal ni començar? si m'he de baixar algo tinc el "gran" connectat. Vaig començar això de l'ordenador al 84-86 .. ja no recordo i llavors per mi la xarxa era el que es posaven les senyores per no fer-se malbé la permanent .. i el ordenador funcionava.

Imprescindible? No, però... Linux neix dins la xarxa d'alguna manera, separar-lo d'ella es gairebé cruel :-D

P.D.: Si que volia dir, que no em considero esclau ni vull ser-ho de ningú .... he dit de ningú (ni de lo lliure, perquè també es pot ser esclau d'això). Les coses que m'agraden les compro i punt. Ja siguin amb diner o com idees. Esclaus ho som tots o ningú. Hi ha moltes formes de ser esclau. Aquest vocabulari no m'agrada ... quedi clar, feu mal, així no es ven (alguns espanten, mes que animen) ... fa temps vaig estar a punt de dir el mateix i per culpa d'un escrit vaig borrar el correu que ja tenia fet ....

Les paraules no son pas per a agafar-les al peu de la lletra coi ;-) . Però el simple fet de conèixer una alternativa (tot i no ser dos alternatives en igualtat de condicions) si que et permet escollir, i escollir es llibertat, no? Estrictament esclavitut no es el contrari de llibertat, però crec que val per a diferenciar tot el que hi ha al darrera del programari lliure, no?

Cada dia considero mes important, llegir quelcom sobre el programari lliure (hi ha milers de llocs on llegir-ne informació seriosa) abans d'embrancar-se en ell. Et dona una empenta de mes. Almenys ami, es clar.

I segur que algunes vegades pot incomodar el llenguatge de gent del mon del programari lliure, poder si, però es com la tònica, al principi no agrada, però després, :-) . Be no se si es molt afortunada la frase, però ..




Salut,

Pere

_______________________________________________
llista de correu de l'Internauta
Internauta@internauta.net
http://zeus.internauta.net/mailman/listinfo/internauta

Reply via email to