Based upon the handbook interpretation PVC (C900) cannot be used above the
floor to supply the fire systems, because it is subject to Mech. damage,
solvent attack, or corrosive solutions. And as the commentary addresses it
is not listed as "Above ground Piping"
So we have a project where one AHJ allowed the underground guy to install
C900 up to the transition to cast iron @ the backflow, and a second AHJ over
ruled the first AHJ quoting 23.1.6.1.2. (Second AHJ after rough inspection
completed by 1st AHJ) The riser is located in a very small room, and the
main under the footer is at least 8' down to the MJ 90' ell.
If the CG gets the underground guy to dig down only 3'-0" installs a MJ
sleeve, and then a Ductile Flange spool extension through the floor to the
BFP. And this entire assembly is restrained to the MJ 90' elbow at the base.

Question: Does this meet the requirements of NFPA 13, chapter 10 and 23?
(The PVC will be underground, where it's listed to be.)I personally believe
it does, but I would like to hear from you all.

Thom McMahon, SET
Firetech, Inc.
2560 Copper Ridge Dr
P.O. Box 882136
Steamboat Springs, CO 80488
Tel:  970-879-7952
Fax: 970-879-7926



_______________________________________________
Sprinklerforum mailing list
[email protected]
http://lists.firesprinkler.org/mailman/listinfo/sprinklerforum

To Unsubscribe, send an email to:[EMAIL PROTECTED]
(Put the word unsubscribe in the subject field)

Reply via email to