Then Chapters 32/33 for Residential Board and Care chapters are applicable...IF NFPA 101 is applicable. Section 32.2.3.5.1 has similar verbiage as noted below by Jack. You should read the next few paragraphs as they go into detail when, where and what else is required for the 13, 13R and 13D design choices.
Duane Johnson, PE Program Manager Division of the Fire Marshal (Support Contractor) Office of Research Services National Institutes of Health 301-496-0487 "Protecting Science - One Sprinkler at a Time" -----Original Message----- From: Travis Mack, SET [mailto:[email protected]] Sent: Monday, October 31, 2011 12:10 PM To: Johnson, Duane (NIH/OD/ORS) [C] Cc: [email protected] Subject: Re: Residential Sprinkler in I-2 it is a memory care facility. On 10/31/2011 9:08 AM, Johnson, Duane (NIH/OD/ORS) [C] wrote: > What is the occupancy? I-2 does not necessarily parallel with NFPA 101 > Health Care chapters. > > Duane Johnson, PE > Program Manager > Division of the Fire Marshal (Support Contractor) > Office of Research Services > National Institutes of Health > 301-496-0487 > > "Protecting Science - One Sprinkler at a Time" > > > -----Original Message----- > From: Fairchild, Jack [mailto:[email protected]] > Sent: Monday, October 31, 2011 12:06 PM > To: [email protected]; [email protected] > Subject: RE: Residential Sprinkler in I-2 > > NFPA 101,2006 allows it. Chapter 18 New Health Care Facilities > > 18.3.5.5* Listed quick-response or listed residential sprinklers shall be > used throughout smoke compartments containing patient sleeping rooms. > > A.18.3.5.5 The requirements for use of quick-response sprinklers intend that > quick-response sprinklers be the predominant type of sprinkler installed in > the smoke compartment. It is recognized, however, that quick-response > sprinklers might not be approved for installation in all areas such as those > where NFPA 13, Standard for the Installation of Sprinkler Systems, requires > sprinklers of the intermediate- or high-temperature classification. It is not > the intent of the 18.3.5.5 requirements to prohibit the use of standard > sprinklers in limited areas of a smoke compartment where intermediate- or > high-temperature sprinklers are required. > Where the installation of quick-response sprinklers is impracticable in > patient sleeping room areas, appropriate equivalent protection features > acceptable to the authority having jurisdiction should be provided. It is > recognized that the use of quick-response sprinklers might be limited in > facilities housing certain types of patients or by the installation > limitations of quick-response sprinklers. > > You should also check NFPA 99. > > Jack Fairchild, CFPS | Manager of Fire Protection and Life Safety | > Ballinger | v 215.446.0596 | f 215.446.0597 | 833 Chestnut Street > Suite 1400 Philadelphia, PA 19107 | www.ballinger-ae.com > > -----Original Message----- > From: [email protected] > [mailto:[email protected]] On Behalf Of Travis Mack, > SET > Sent: Monday, October 31, 2011 11:58 AM > To: Matt Grise > Cc: '[email protected]' > Subject: Re: Residential Sprinkler in I-2 > > An HTML attachment was scrubbed... > URL:<http://fireball.firesprinkler.org/mailman/private/sprinklerforum/attachments/20111031/03b78a21/attachment.html> > _______________________________________________ > Sprinklerforum mailing list > [email protected] > http://fireball.firesprinkler.org/mailman/listinfo/sprinklerforum > > _______________________________________________ > Sprinklerforum mailing list > [email protected] > http://fireball.firesprinkler.org/mailman/listinfo/sprinklerforum _______________________________________________ Sprinklerforum mailing list [email protected] http://fireball.firesprinkler.org/mailman/listinfo/sprinklerforum
